Ani tohtoročná košická Míľa pre mamu sa nezaobišla bez merania zrakových parametrov

Ani tohtoročná košická Míľa pre mamu sa nezaobišla bez merania zrakových parametrov

Druhá májová nedeľa je každoročne ideálnou príležitosťou pre každého z nás, rodiča či nerodiča, vzdať úctu a lásku mame. Predstaviteľky Únie materských centier prišli v roku 2004 s nápadom zrealizovať Guinessov rekord v počte ľudí tlačiacich kočík na trase dlhej 1míľu. O rok neskôr sa uskutočnila celonárodná akcia s názvom Pohni kočíkom – pohneš svetom, neskôr sa do tejto aktivity zapojili nielen ďalšie európske krajiny, ale aj Afrika. A keďže na čiernom kontinente nosia ženy deti v šatkách, bol Guinessov rekord premenovaný na Míľu pre mamu. Tá je dnes symbolom oslavy Dňa matiek a úcty k žene, ktorá svojou nekonečnou starostlivosťou a trpezlivosťou stavia pevné základy v živote dieťaťa.

Míľa pre mamu v Kulturparku
Foto: Míľa pre mamu v Kulturparku

Rodinné centrum Stonožka v spolupráci s Tramtária pripravilo na sobotu 13. 5. už 14. ročník Míle pre mamu. Na návštevníkov čakal skutočne bohatý program: tvorivé dielne, športové disciplíny, skákacie hrady, kolotoč, ukážka práce hasičov či policajtov, tanečné vystúpenia, maľovanie na tvár, trblietavé tetovanie, balónová show, minidiskotéka, divadielko Uja Ľuba Janko Hraško, Divadlo hudby s vystúpením Koza odratá a jež, vytvorenie srdiečkovej reťaze, prednáška o popôrodnej diastáze a líčenie pre mamičky.

Dopravná výchova pod dohľadom mestských policajtov
Foto: Dopravná výchova pod dohľadom mestských policajtov

Svoj stánok si na Míli pre mamu už tradične rozložila aj ÚNSS. Našu ponuku využilo 84 detí, pričom 12 z nich sme vzhľadom na namerané hodnoty odporúčali návštevu u očného lekára, pretože sme mali podozrenie na rozvoj zrakovej poruchy. Sme radi, že sme jej včasným odhalením pomohli predísť vážnejším komplikáciám.

Meranie zrakových parametrov
Foto: Meranie zrakových parametrov